Bu Blogda Ara

7 Haziran 2021 Pazartesi

Sülüklügöl

5 Haziran Dünya çevre günü… Bu manidar günde uzun süredir gitmek istediğim ancak bir türlü fırsat bulamadığım Sülüklügöle gitmeye karar verdim.
Sülüklügöl, Bolu Mudurnu ilçesi Tavşansuyu köyüne bağlı, Köy, Sakarya Akyazıya çok yakın bir mesafede. Araçla ulaşım mümkün köye 9 km mesafede ancak biz trekking yapalım diyerek farklı bir yoldan tabanvay yardımıyla ulaştık. Şöyle ki ormanlık alan ve yağışlardan dolayı çamur olmuş , traktör izlerini takip ederek uzunca bir rampayı tırmanmaya başladık. Yol boyunca farklı bitki türlerine rastladık, güzel manzara fotoğrafları çekmemiz de cabası …
Belirli bir noktadan sonra araç trafiğine kapalı.. Yol daralıyor ve bu noktadan sonra sadece yaya olarak tek sıra halinde ilerleniyor. Zorlu bir parkur anlayacağınız üzere.. 4 saate yakın bir süre molalar vererek yürüdük. Kimi zaman rahat kimi zaman mıcırlı yollarda zorlanılıyor tabi. Sağ taraf tamamen uçurum olduğundan dikkatli yürümek gerekiyor. Göl alanına ulaştık, Sülüklügöle varmadan yol ayrımına geldiğimizde sol kolda iki tane daha küçük göl olduğunu öğrendik. Bu bölgeyi pek kimse bilmiyormuş, bilen birileriyle karşılaşırsanız şanslısınız çünkü önünden geçerken görebileceğiniz bir mesafede değil, özel olarak gitmeniz gerekiyor. İlk olarak gördüğümüz Ortanca gölüymüş. Tam bir kartpostal görüntüsünde, insana huzur verecek cinsten .Güzel fotoğraflar çekerek ayrıldık ordan. Diğer gölün ismini öğrenemedim ama o da en az onun kadar güzeldi.
Geldiğimiz yoldan geri dönüp, asıl konumuz olan Sülüklügöl tarafına gitmek üzere sola saptık. Burası Sülüklügöl milli parkı olarak geçiyor, 5 TL giriş ücreti var. Park yeri var, kapıda uyarı levhaları dikkatimiz çekti, balık tutmak ve yüzmek yasaktır şeklinde.. Yalnız telefon çekmiyor bilginize..
Göl kenarında bolca çadır aynı zamanda kamp yeri burası. Diğer taraftan portatif sandalyelerle göl manzaralı çay keyfi yapanları da unutmayalım. İçinde bol miktarda sülük bulunduğundan dolayı bu ismi almış, büyüklü küçüklü balıklar da var. Küçük bir bölge, konaklama imkanı yok ancak tamamen huzur veren yerlerden biri..
Yeterince vakit geçirip, güzel fotoğraflar çektikten sonra farklı bir yoldan dönüşe geçtik . Toplamda 18 km yol katettik, tüm yorgunluğa değdi.