Bu Blogda Ara

13 Eylül 2022 Salı

Demre'ye Noel Babayı ziyarete

Antalya'nın küçücük ilçelerinden biri Demre... Kasaba havasında kalabalıktan uzak şirin bir lokasyon. Uzun zamandır aklımda ama bir türlü nasip olmuyor demiştim, sonunda gittim..Tabi ilk aklımıza gelen Noel Baba, geziye ilk oradan başlayalım dedik, merkezde Aziz Nicolas kilisesi içinde bulunuyor mezarı, bu kişinin Noel Baba olduğu düşünülüyor.Müze girişinin tam karşısında bir marketin girişinde karşıladı Noel Baba:))
Giriş 125 TL ama müzekart geçerli.
Merkezde gezilecek başka bir yer yok, zaten küçücük bir merkezi var, 3 km mesafede Myra Antik kenti, çok güzel, çok beğendim.
Buradan çıkan parçaların sergilendiği Andriake Ören Yeri (Likya Uygarlıkları Müzesi) , yine müzekartla giriş yapılan yerlerden.
Antik kentin hemen yanında Demre Kuş Cenneti ancak kuşlar sonbaharda geliyorlarmış, dolayısıyla bataklık gibiydi burası.
Antik kentten çıkınca da yürüme mesafesinde Burguç suyu nam-ı diğer şifalı su çıkıyor karşımıza... Soğuk olduğu söyleniyor, girmedim. Genelde çocuklar yüzüyor. Suyun içilebilen kısmı da varmış ama sabah gün doğmadan içildiği takdirde bağırsakları temizlediği iddia ediliyor.
Suyun olduğu yerdeki kafe, Demre Belediyesine ait, fiyatlar çok uygun ama servis biraz ağır bilginize...
Küçük bir not: Buralara toplu taşıma bulunmuyor, aracınız yoksa taksiyle gitmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder