Bu Blogda Ara

29 Mart 2024 Cuma

Tarihi Bergama

Güzel İzmir'in kuzeyinde Çanakkale yönüne doğru ilerlediğinizde çıkar karşımıza Bergama... İzmir merkezden İzban'a binip, son durak Aliağa'da indikten sonra , oradaki otobüs garajından 835 numaralı otobüse binerek ulaştık . Yol haliyle uzun ama yolculuk bittiğinde, şirin bir kasaba Bergama.. Deniz yok, İzmir'in sahili olmayan ilçelerinden birisi...
1 tam gün ayırmanızı öneririm. Zaten yol uzun gidip gelmeniz bile yarım güne mal olur, ki tam gezilmeli diyerek ilk durağımız olan Kızıl Avluya giriş yapıyoruz. Bu alan Dünya Miras Listesine alınmış. Müzekart geçerli.
Sonraki durağımız internette, magnetlerde ve fotoğraflarda fazlasıyla gördüğümüz Bergama Harabeleri. Bu da Pergamon (eski ismi) denilen alanda ancak buraya yaya olarak çıkış imkansız. Teleferik mevcut, kişi başı 250 TL, ama öğrenciyseniz 150 TL . Bilet gidiş dönüş alınıyor. Teleferik sonrası Akropolis denilen alana çıkılıyor.
Dediğim gibi Orijinal ismi Pergamon antik kentin. Antik tiyatro, muhteşem bir manzaraya sahip.
Uzunca bir süre burda kaldıktan sonra merkeze doğru ilerledik. Küçük bir merkezi var, burada da rotamız Arkeoloji müzesi oldu. Yine müzekartla giriş yapılıyor.
Bergamanın leblebisi, peynirleri ve halıları meşhur. Etrafta bolca görmeniz mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder