Bu Blogda Ara

13 Ekim 2023 Cuma

Turistik ada Phuket

Phuket.... Tayland'ın tatil beldesi, turizmin merkezi, Bangkok'tan Vietjet'in 1 saatlik uçuşuyla ulaştık.
Pattaya'ya göre bir tık daha lüks, masaj ücretleri daha pahalı. Buranın meşhur caddesi de Patong Walking Street.
Patong Beach şezlong ücreti de 100 baht.
Phuket, adalarıyla meşhur bir yer. Bu sebeple önce tekne turuyla başlıyoruz gezimize. İlk durağımız Maya Bay, Pileh Lagoon denilen masmavi sularda eşsiz kareler yakaladık.
Viking cave ve Meşhur Phi Phi adası da gördüğümüz yerler arasında ama Phi Phi adasını daha şaşalı beklerdim.
Monkey Beach, aman dikkat. Uzaktan bakıp, sadece fotoğraf çekin, sevmeye ve dokunmaya çalışmayın çünkü telefon, gözlük, çanta vb. Eşyalarınız çalınıyor.
Khai İsland, şezlong 150 baht ve çok kalabalıktı.
Adalar meşhur demiştik. Hepsini gezmek mümkün olmasa da Panak adası, kano ile gezme imkanı bulduk. Mağaralara girdik.
Ve meşhur James Bond adası. "The Man With the golden gun" filminin çekildiği turistik ada.
Daha bir çok ada var ancak biraz da karada takılalım diyerek fil çiftliğine doğru yola koyulduk. Burada yavru filleri besleme ve foto imkanı var ve ücretli olarak binmek mümkün..
Big Buddha , Pattaya da gördüğümüz gibi ancak buradaki beyaz taştan yapılmış. Giriş ücretsiz ancak şort ve omzu açık giysiler kabul edilmiyor. Yüksek merdivenlerden çıkarak ulaşılıyor, burası aynı zamanda seyir terası.
Chalong temple, Phuket'in en önemli tapınağıymış. Burası için de kılık kıyafet kuralı geçerli.
Cashewnut Factory( Kaju Fabrikası) . Çok sevdiğim için merak edip, girdim. Kaju meyvesinin alt kısmı makinede öğütülerek hazırlanıyor. Kanalımda ayrıntılı video mevcut. Fabrikada sade kaju yanında, çikolatalı, ballı gibi farklı türler de vardı.
Phuket Old Town. Burası da eski evlerin bulunduğu bir bölge, alışveriş için de alternatifler var.
Yemek konusunda da çok fazla alternatif mevcut. Pattayadaki gibi İndian Restorantlar çok fazla bu sebeple Hint nüfusu da çok yüksek ayrıca Pattaya da ki türk restoranı İstanbul kebap gibi burada da Türk alternatifler var.
Türkiyeden de aşina olduğumuz Seven Eleven Market, bizdeki A101 gibi her yerde karşımıza çıkıyor. Burada hazır peynirli tost satın alıp, ödeme yapıyorsunuz ve ekstra hiç bir ücret ödemeden kasanın arkasındaki tost makinesinde ısıtıp, veriyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder